نحوه نگهداری بهتر از ظروف تفلون
در این مقاله قصد داریم به بررسی نحوه نگهداری بهتر از طروف تفلون بپردازیم. حتما شما برای پخت و پز ظروف نچسب و تفلون را ترجیح میدهید. میدانید که ظروف تفلون در برابر حرارت از بالاترین سطح مقاومت برخوردارند و مواد غذایی به آنها نمیچسبد. اداره نظارت بر غذا و داروی آمریکا آن را تأیید کرده پس افراد به سلامت و بیضرر بودن آن اعتماد دارند. مقاومت حرارتی بالا و مقاومت زیاد در برابر اسیدها و قلیاها دو ویژگی است که سبب برتری تفلون نسبت به بقیه انواع ظروف شده است.
اصطکاک کم و عایق الکتریسیته از دیگر ویژگیهای خاص این ظروف است. اما برخی معتقدند که اگر سطح داخلی این ظروف آسیب ببیند تبدیل به یک عامل سرطان زا و ضد محیط زیست میشود. بنابراین باید مصرف کنندگان نحوه استفاده از آن را یاد بگیرند و بدانند که چگونه باید از آن در پخت و پز غذا استفاده کرد و چگونه آن را تمیز کنند. برای بازسازی تفلون در قزوین با شمارههای موجود در سایت تماس بگیرید تا مشاوران ما شما را راهنمایی کنند.
تفلون چیست؟
ویژگی خاص پلیمر که باعث میشود یکی از ظروف مورد علاقه آشپزان باشد مقاومت شیمیایی بالایی است که دارد. پلیمر تفلونی عایق الکتریسیتهای است که در برابر حرارت بالا مقاوم است، سطحی نچسب روی ظروف ایجاد میکند که در برابر مواد اسیدی و بازی به سختی آسیب میبیند.
اگر میخواهید ظروف تفلون دوام بیاورند مهم است که از آنها به خوبی مراقبت کنید. ظروف نچسب اغلب با سرامیک یا ماده ای به نام پلی تترافلوئورواتیلن که معمولاً به عنوان تفلون یا PTFE شناخته میشود پوشانده میشوند تا سطحی صاف ایجاد کنند که به غذا کمک میکند تا به راحتی از ظرف خارج شود.
این میتواند پخت و پز و تمیز کردن را بسیار آسانتر کند. اما ظروف نچسب برای جلوگیری از خراشیدگی، پوسته شدن یا تاب برداشتن سطح آنها نیاز به مراقبت ویژه دارند. همیشه باید قبل از تمیز کردن یا استفاده از طروف دستورالعملهای سازنده را بخوانید.
اولین استفاده از ظروف تفلون
ظرف تفلونی را بعد از خرید حتماً قبل از استفاده بشویید. برای اولین شستشوی ظرف تفلون از آب داغ استفاده کنید. از مقداری مناسب مایع ظرفشویی و آب داغ برای این کار استفاده کنید و سپس با استفاده از چند قطره روغن آن را چرب کنید. با اینکار ظروف تفلونی و نچسب را روغن کاری میکنید و آماده استفاده در پخت و پز میشوند. چند قطره روغن داخل ظرف بریزید و سپس با استفاده از پارچه نرمی آن را پخش کنید با این کار آسیبی به سطح آن نمیرسد و بخش نچسب آن با ناخن تماس پیدا نمیکند.
چگونه ظروف تفلون را بازسازی کنیم؟


نحوه نگهداری بهتر از ظروف تفلون
تابه را کامل بشویید یک فنجان آب دو قاشق غذاخوری جوش شیرین و نصف فنجان سرکه را در ظرف بریزید. این مواد را خوب به هم زده و در ظرف ریخته و با شعله متوسط روی اجاق بگذارید تا بجوشد. پس از ده دقیقه محتویات آن را خالی کنید. حالا ظرف را با مقداری مایع ظرفشویی و اسکاچ نرم بشویید.
از وسایلی مانند سیم ظرفشویی برای تمیز کردن این ظروف استفاده نکنید. در اخر ظرف تفلون را با یک پارچه خشک کنید. اگر برایتان مهم است که ظروف تفلون خطری برای سلامتی خانوادهتان نداشته باشد از ظروف تفلون استاندارد و مرغوب که مراحل مختلف کنترل کیفیت و استاندارد را گذرانده استفاده کنید.
نکات مورد توجه هنگام استفاده از ظروف تفلون
ظروف تفلون را روی هم قرار ندهید زیرا میتوانند سطح را خراش دهند. اگر نیاز به چیدن آنها دارید یک حوله یا پارچه نرم بین هر ظرف قرار دهید. از ظروف فلزی برای هم زدن غذا استفاده نکنید. از ابزارهایی مانند قاشقهای چوبی یا کفگیر سیلیکونی برای جابجایی غذا استفاده کنید. برای تمیز کردن ظروف خود از یک پارچه نرم و مایع شوینده ملایم استفاده کنید. از هرگونه پاک کننده یا اسفنج زبر خودداری کنید زیرا میتواند سطح نچسب را خراش دهد. ظروف نچسب خود را از قبل گرم نکنید و در دمای بالا قرار ندهید. بهتر است غذای خود را با حرارت متوسط بپزید.
ظروف را پس از استفاده در اسرع وقت تمیز و خشک کنید. تجمع غذا میتواند باعث تغییر رنگ سطح کند. برای تهیه غذاهای مایع که نیازی به نچسب بودن ظروف ندارید مثل سوپ و جوشاندن شیر از ظروف تفلون استفاده نکنید. غذای کودکان را در تفلون نپزید. ظرف خالی را روی حرارت قرار ندهید. به هیچ وجه از ظروف تفلونی که دچارخراش شدهاند استفاده نکنید. برای اینکه ماده پوشاننده سطح ظرف ناپایدار نشود از فرو بردن ظروف تفلون داغ در آب سرد پرهیز کنید.
هرگز اجسام تیز و برنده را به ظروف تفلون نزنید. برای باقی ماندههای سرسخت ممکن است لازم باشد ظرف را چند ساعت در آب گرم و صابون خیس کنید بعد به آرامی آن را تمیز کنید. اگر با روغن سوخته یا بقایای غذا روی سطح مواجه شدید اضافه کردن یک ماده ساینده ملایم میتواند به تمیز کردن تابههای نچسب شما کمک کند. مقدار کمی جوش شیرین را با آب مخلوط کنید تا به شکل خمیر درآید و روی ظرف بمالید. به آرامی با یک اسفنج نرم بشویید تا روغن یا غذای سوخته از بین برود بعد ظرف را بشویید خشک کنید و مجدداً با یک انگشت روغن آشپزی چرب کنید.
چگونه ظروف تفلون را از بین ببریم؟


نحوه نگهداری بهتر از ظروف تفلون
هنگامی که تفلون شما شروع به پوسته پوسته شدن یا خراشیدگی کرد، آنهایی که تغییر رنگ دادند بریده شده یا تابیده شدهاند یعنی وقت بازسازی است. آیا استفاده از ظروف نچسب خراشیده درست است؟ خیر. اگر ظروف تفلون دارای خراشیدگی باشد روکش شروع به پوسته پوسته شدن میکند و پولکها احتمالاً به غذای شما راه پیدا میکنند البته این به شما آسیبی نمیرساند.
هنگامی که سطح نچسب شروع به نشان دادن سایش و پارگی میکند این مواد شیمیایی همان است که باید نگرانش باشید. این مواد شیمیایی به احتمال زیاد آزاد میشوند و وارد غذای شما میشوند. ترکیبات شیمیایی در ظروف نچسب وجود دارد که ممکن است اثرات سمی بر سلامت شما داشته باشد.
ظروف آشپزی خراشیده سطحی ناهموار برای پخت و پز دارند و ممکن است به طور یکنواخت گرم نشوند. همیشه باید مطمئن شوید که غذایتان به طور یکنواخت و در دمای مناسب گرم شود. همچنین ممکن است یک ظرف خراشیده شروع به نگهداری باکتری در نواحی کنده شده کند.
تعمیر قابلمه تفلون در قزوین
ظروف نچسب را میتوان دوباره پوشش داد اما این کار به تخصص نیاز دارد. لایه برداری مجدد یک ظرف یک فرآیند پیچیده و چند مرحلهای است که بهتر است به متخصصان واگذار شود. شرکت ما خدمات پوشش مجدد ظروف پخت و پز را ارائه میدهد. برای دریافت خدمات حرفهای و اطلاع از قیمت با ما تماس بگیرید.
مقاله مرتبط:
نحوه نگهداری بهتر از ظروف تفلون