معایب ظروف روحی را می دانید؟
معایب ظروف روحی را می دانید؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا ناگفتههای جالبی را در مورد این ظروف برایتان بازگو کنیم. خانمها در آشپزخانه بیشتر از همه با ظروف سروکار دارند و برای تهیه غذا از قابلمههای مختلف استفاده میکنند.
امروزه ظروف از نظر شکل و رنگ تنوع زیادی دارند. اما دقت کنید که برای پخت غذا ظرفی را انتخاب کنید که به سلامت بدن خود و اعضای خانواده آسیبی وارد نکند. گاهی افراد نمیدانند که استفاده از برخی ظروف ناسالم چه صدماتی را به بدن وارد میکند.
ظرف روحی برای پخت غذا بسیار مناسب هستند. از آنجایی که بسیاری از افراد در بدنشان کمبود روی دارند استفاده از این ظروف این کمبود را جبران میکند. اما نکته اینجاست که این ظروفی که با نام ظروف رویی در بازار عرضه میشوند نه تنها مفید نیستند بلکه خطر جدی برای سلامت بدن محسوب میشوند.
زیرا این ظروف از جنس آلومینیوم هستند که به راحتی با مواد غذایی واکنش میدهند و وارد بدن میشوند و خیلی از بیماریها را ایجاد میکنند. ظرف روحی که در اصل آلومینیوم هستند در مقابل نمک طعام هیچ مقاومتی ندارند پس هرگز در آنها برنج خیس نکنید و یا آب نمک نگه ندارید. اصلاً نباید ظرف آلومینیومی را جرم گیری کرد چون این جرمها مانع از ورود آلومینیوم به بدن میشود.
تفلون ساز این امکان را برای شما فراهم میکند که چه در قزوین و چه در شهرهای دیگر به راحتی بتوانید برای بازسازی قابلمه اقدام کنید.
معایب ظروف روحی یا رویی
ظرفهای روحی موجود در بازار غالباً آلومینیومی هستند و برای بدن مضر هستند. حتی نگهداری مواد غذایی اسیدی، ترش و یا شور در این ظروف باعث ورود آن به بدن شده و مشکلاتی مثل یبوست، اختلالات گوارشی، آلزایمر و پوکی استخوان را ایجاد میکند.
در ضمن در اثر پخت غذا در این ظروف یونهای آزادشده وارد غذای شما شده و باعث بروز بیماریهایی مانند غش، کم خونی مفرط و مشکل در راه رفتن میشود. هرچه غذا مدت بیشتری در این ظروف بماند یونهای بیشتری وارد غذا میشوند.
البته ظروف مسی هم مشکلاتی ایجاد میکنند زیرا فلز مس نرم میشود به راحتی وارد غذا میشود و اگر طولانی مدت استفاده شود مس اضافی روی بدن تاثیر منفی گذاشته و باعث از کارافتادن کبد و در نهایت مرگ فرد میشود. پس دقت کنید که اگر قصد استفاده از این ظروف را دارید حتماً باید قلع اندود باشند.
چرا نباید از ظروف روحی استفاده کرد؟
کارشناسان میگویند اگر جنس این ظروف از روی بود مشکلی ایجاد نمیشد زیرا این عنصر برای بدن بسیار مفید است و اگر كمی از آن وارد غذا شود و جذب بدن شود خوب است. اما نگهداری مواد غذایی ترش اسیدی یا شور در ظروف آلومینیومی یا طبخ غذا موجب خروج آلومینیوم از ظرف و ورود آن به غذا شده و مشکلاتی مثل یبوست، اختلالات گوارشی، پوكی استخوان و آلزایمر که ناشی از مصرف آلومینیوم است را به بار میآورد.
آلومینیوم جزء فلزهایی است در طبیعت فراوان است. فلز آلومینیوم به خودی خود ضرر ندارد مگر دستخوش تغییرات شود. یعنی وقتی در قابلمه آلومینیومی غذا میپزید طی سایش و حرارت یونهای آزاد شده و وارد غذا میشوند که این اتفاق احتمال بروز بیماری کبدی را بیشتر میکند.
مهمترین دلیل آزاد شدن یونهای مضر در آلومینیوم خوردگی آن است. آلومینوم فلزی است که به راحتی توسط سایش و حرارت دچار خوردگی و در نتیجه یون آزاد میشود. قطعاً مواد غذایی مثل آبلیمو و سرکه در خوردگی قابلمه آلومینیومی مؤثر هستند. پس با این تفاسیر بهتر است که استفاده از ظروف آلومینیومی را به حداقل برسانید و اگر میخواهید از این ظروف استفاده کنید توصیه میکنیم آلومینیوم آنادایز شده را جایگزین کنید.
ظروف آلومینیومی دمای ذوب نزدیک به ۱۰۹۶ درجه سانتیگراد دارند. فلز روی در گذشته دمای ذوب پایینی داشت چیزی حدود ۴۵۰ درجه که باعث میشود به راحتی قابل قالبگیری و شکل دهی شود و ارزان و فراوان در دسترس مردم بود. در طی سالیان دراز استفاده از آن علایم ضد سلامتی به همراه نداشت به همین علت ظروف اصلی مورد استفاده عموم مردم از این جنس بود.
به مرور زمان که تکنولوژی ریخته گری و شکل دهی به فلزات پیشرفت کرد انواع ظروف دیگر با خواص متفاوت به بازار عرضه شدوارد بازار شد. به هرحال آلومینیوم سمی است اما ظروف مسی به دلیل روکش قلع، آزادسازی مس کمی دارند و همان میزان مس به دلیل کمبود آن در مواد غذایی مفید است.
راه تشخیص قابلمه رویی از قابلمه آلومینیوم

معایب ظروف روحی را می دانید؟
چندین روش برای تشخیص آلومینیوم از روی وجود دارد: ظروف ساخته شده از روی معمولاً جرم سنگینتری نسبت به حجمشان دارند چون چگالی مولکولی در ظروف روی بسیار بیشتر از آلومینیوم است.
پس یک قابلمه روی اصل خیلی سنگینتر از چیزی است که به نظر میرسد اما که یک قابلمه آلومینیوم در همان اندازه وزن سبکتری دارد. اگر به ظروف روی با یک خودکار ضربه بزنید هیچ انعکاس و ارتعاشی ایجاد نمیشود ولی این حرکت در ظروف آلومینیوم باعث تولید صدای کشدار میشود.
چرا قابلمه روحی در ماشین ظرفشویی سیاه میشود؟

معایب ظروف روحی را می دانید؟
گرمای شدید تولید شده به وسیله ماشین ظرفشویی از مهم ترین دلایل تغییر رنگ و کدر شدن برخی ظروف است. بدنه قابلمههای آلومینیومی بسیار ظریف و حساس ساخته شده است و گرمای زیاد باعث تغییر رنگ و تیره شدن این ظروف میشود.
هنگام ساخت قابلمههای آلومینیوم آنودایز یا ضخیم شده یک روکش خاکستری روی آن قرار میگیرد که این روکش در محیط ماشین ظرفشویی آسیب پذیر است. شاید فکر کنید که ظروف آلومینیومی که طرح چدن هستند در برابر محیط این دستگاه مقاومتر باشند اما باید خاطر نشان کنم که این تصور اشتباه بوده و ظروف آلومینیومی طرح چدن هم آسیب پذیر هستند.
بعضی از ظروف آلومینیومی را طبق دستورالعمل میتوان در ماشین ظرفشویی شستشو داد اما بعضی دیگر را اگر در ماشین ظرفشویی قرار دهید منجربه تغییر رنگ و لک شدن ظروف آلومینیومی میشود.
بازسازی ظروف تفلون
اگر تفلون سالم باشد و از مواد باکیفیتی ساخته شده باشد احتمال ورود املاح فلز ظرف به غذا را خیلی کم میکند. وقتی همیشه در ظروف سنتی غذا بپزیر به تدریج مقداری از فلز ظرف وارد غذا شده و مصرف مکرر خوراکیها در این ظروف احتمال مسمومیت را بالا میبرد.
اما ترکیبات شیمیایی به کار رفته در کف ظروف تفلون مانع تماس غذا با فلز ظرف شده و احتمال ورود یونهای فلزی به غذا را کم میکند. اما باید بدانید وقتی این ظروف به طور مداوم استفاده میشوند ترکیب شیمیایی تفلون کیفیت خود را از دست داده و خراشهای ایجاد شده در ضروف ممکن است باعث شوند مواد شیمیایی کف ظرف کنده شده و به درون غذا راه پیدا کنند.
در نتیجه با مشاهده خراش یا پوسته پوسته شدن داخل ظرف به سرعت اقدام به تعمیر آن کنید تا سلامت خود و اعضای خانواده به خطر نیفتد. ما توانستهایم با تولید محصول با کیفیت از دیگر رقبای خود در این زمینه پیشی بگیریم و با برندی نام آشنا برای مشتریان وفادار خود این اطمینان را حاصل کنیم که در هر امری کیفیت حرف اول را میزند. تفلون ساز را به خاطر بسپارید.
بیشتر بخوانید:
نحوه نگهداری بهتر از ظروف تفلون
تبدیل ماهیتابه روحی به تفلون امکان پذیر است؟
چه غذایی را در چه قابلمه ای باید پخت؟